Știri

14 creştini au dispărut după un raid al poliţiei iraniene într-o biserică din Varamin, IRAN

todayDecember 13, 2015 4

Background
share close

iran map

O prizonieră creştină a fost trimisă înapoi în închisoare în timpul tratamentului medical, iar 14 creştini au dispărut fără urmă după arest în Iran în noiembrie.

Rugați-vă ca protecția și prezența plină de dragoste a lui Dumnezeu să fie în jurul prizonierei creștine Maryam Naghash Zargaran, care a fost nevoită să își întrerupă tratamentul medical și să se întoarcă în închisoare, dar și în jurul celor 14 creștini arestați la începutul lunii noiembrie.

Autoritățile iraniene au desfășurat un raid într-o biserică de casă din orașul Varamin, aproape de capitala Teheran, în ziua de 1 noiembrie, arestând 13 credincioși adunați la închinare. Un altul, care nu era prezent, a fost arestat a doua zi, în locuința sa din Teheran. Familiilor celor arestați nu li s-a oferit nicio informație privitoare la locul unde se află cei dragi ai lor.

Prizoniera creștină Maryam Naghash Zargaran, o femeie în vârstă de 36 de ani, convertită de la islam, a primit, pe 27 octombrie, permisiunea de a părăsi închisoarea pentru a face un tratament medical; a fost nevoită însă să întrerupă tratamentul deoarece procurorul general al Teheranului i-a revocat permisul de părăsire a închisorii. Ea a fost arestată în 2012 și și-a ispășit mai mult de jumătate din pedeapsa de patru ani de închisoare.

Maryam Naghash Zargaran a suferit un infarct de când este la închisoare, motiv pentru care a avut nevoie de tratament medical. A avut o operație pe inimă cu câțiva ani în urmă, iar, în condițiile grele din închisoare, starea de sănătate i s-a deteriorat.

Rugaţi-vă ca Dumnezeu să întărească inima femeii și să îi dea vindecare deplină, iar autoritățile să fie îngăduitoare și să îi dea voie femeii să își continue tratamentul de care are nevoie. Rugați-vă ca cei 14 creștini care au fost arestați la începutul lunii noiembrie să fie eliberați și să se întoarcă la familiile lor; să aibă înțelepciune în felul în care se adresează autorităților, vorbindu-le cu integritate și cu dragostea lui Cristos (Coloseni 4:6).

 

Written by: admin

Rate it

Previous post

Știri

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile interzice rugăciunea la întrunirile consiliului din Monroeville

Deşi rugăciunea Tatăl nostru nu era un subiect de dezbatere pregătit pentru întrunirea consiliului din Monroeville, aceasta a dominat discuţiile din 8 decembrie. Sara Rose, avocat în cadrul Uniunii Americane pentru Libertăţi Civile din Pittsburg (ACLU), a spus că organizaţia a primit recent plângeri despre primarul Greg Erosenko, care ar fi început şedinţele consiliului cu rugăciunea Tatăl nostru (Christian Messenger). Pe 7 decembrie, biroul Uniunii a emis o scrisoare domnului […]

todayDecember 13, 2015 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%