Știri

Autorităţile au demolat două biserici „ilegale” în Nigeria

todayMarch 12, 2017

Background
share close

persecutie indiaÎn 11 ianuarie, autoritățile au demolat două biserici din statul Jigawa, nordul Nigeriei, pretinzând că acestea au fost construite ilegal într-o zonă rezidențială. Însă bisericile sunt acolo de 17 ani, iar moscheile construite în aceeași zonă nu au fost demolate. Demolările nu au fost anunțate prin nicio înștiințare oficială, iar în timpul demolării au fost distruse și casele care erau lipite de biserică, relatează Fondul Barnabas.

Liderii bisericii sunt îngrijorați că demolările fac parte din eforturile de îndepărtare a comunității creștine din acea regiune. Jigawa este unul dintre cele 12 state majoritar musulmane din nordul Nigeriei, unde se aplică deja o parte din legea Sharia.

Rugați-vă ca Domnul să se îngrijească de membrii acelei biserici în urma demolării clădirii, dar și de familiile care și-au pierdut casele. Cereți ca creștinii din Jigawa să fie tratați cu corectitudine de către musulmani, iar toate eforturile de îndepărtare a creștinilor din regiune să fie fără succes. Rugați-vă ca toate bisericile din Nigeria, dintre care multe se află sub persecuții și presiuni, să aibă curajul de a rămâne tari și de a persevera în credință.

Written by: admin

Rate it

Previous post

persecutie china

Știri

Creștinii din China persecutați ca pe timpul Revoluției Culturale

Un raport realizat de o organizație creștină de caritate a relevat faptul că în China, creștinii sunt persecutați într-un mod agresiv, cum nu s-a mai văzut decât în perioada Revoluției Culturale. Raportul anului 2016 al organizației China Aid cu privire la persecuția creștinilor face comparație cu perioada de tulburare politică când Mao Zedong a încercat să lichideze creștinismul și elementele tradiționaliste și capitaliste ale societății chineze în anii 1966-1976, acțiuni […]

todayMarch 12, 2017

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%