Știri

Creștinii din China persecutați ca pe timpul Revoluției Culturale

todayMarch 12, 2017

Background
share close

persecutie china

Un raport realizat de o organizație creștină de caritate a relevat faptul că în China, creștinii sunt persecutați într-un mod agresiv, cum nu s-a mai văzut decât în perioada Revoluției Culturale.

Raportul anului 2016 al organizației China Aid cu privire la persecuția creștinilor face comparație cu perioada de tulburare politică când Mao Zedong a încercat să lichideze creștinismul și elementele tradiționaliste și capitaliste ale societății chineze în anii 1966-1976, acțiuni care s-au soldat cu moartea a aproximativ 30 de milioane de oameni.

Raportul relevă date precum că persecuția creștinilor în China a crescut cu 20% din anul 2015 până în 2016, timp în care numărul de credincioși întemnițați a crescut cu aproape 150%.

În plus, numărul creștinilor condamnați pentru crime s-a triplat, iar numărul celor care au fost abuzați de către autorități sau cetățeni a crescut cu 70%.

Persecuția include tratamente precum: demolarea forțată a bisericilor, sustragerea crucilor de pe biserici, pedeapsa cu moartea, recoltarea forțată a organelor sau întemnițarea creștinilor și a avocaților care îi apără, obligația credincioșilor de a se închina doar în biserici monitorizate de stat – o politică care obligă milioane de credincioși să se ascundă în case sau în spații subterane. De asemenea, un alt tratament este cel de a acorda amenzi creștinilor și de a le confisca bibliile.

În prezent, China se află pe poziția 39 din cele 50 de țări în care persecuția creștinilor este cea mai agresivă.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Știri

Moscova: Inspecție neanunțată la sediul Radioului Creștin Rus

În luna februarie, procurorul din Moscova a început o inspecție neanunțată la sediul Misiunii de Radio Creștin Rus, anunță Christian Telegraph. „La început a fost vorba doar de o plângere venită din partea vecinilor, dar apoi au apărut diverse reclamații care au reprezentat o problemă serioasă pentru întreg Centrul Creștin, care a fost construit în perioada 1995-1996 și în care se desfășoară astăzi mai multe activități de misiune”, a anunțat […]

todayMarch 6, 2017 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%