Știri

Egipt – Musulmanii au ars case și au smuls hainele de pe o bătrână creștină

todayJune 25, 2016 5

Background
share close

Un grup de aproximativ 300 de egipteni musulmani au atacat, au jefuit și au dat foc caselor a șapte familii creștine în apropiere de Abu Qurqas, provincia Minya, pe data de 20 mai, ne informează organizația Fondul Barnabas. O bătrână creștină a fost târâtă afară din casa ei, hainele i-au fost smulse de pe ea, după care a fost obligată să se plimbe dezbrăcată pe străzi, în timp ce mulțimea cânta „Allahu Akbar [Allah este mare].”

presedinte-egipt„Au dat foc casei mele, m-au târât afară, m-au aruncat în fața casei și au început să smulgă hainele de pe mine” povestește Souad Thabet (70 de ani) „Eu eram goală, cum am ieșit din pântecele mamei mele, strigam și plângeam.” O familie de localnici musulmani au luat-o în casa ei, i-au dat haine și au ținut-o ascunsă până când au venit vecinii ei creștini și au luat-o acasă.

Incidentul a fost provocat de zvonurile că fiul femeii ar fi într-o relație romantică cu o femeie musulmană, însă femeia neagă acest lucru.

Președintele egiptean al-Sisi a făcut o declarație potrivit căreia niciunul dintre cei vinovați „nu va scăpa nepedepsit.”
Rugați-vă ca Souad să fie își găsească mângâierea în faptul că Isus, care a fost biciuit, scuipat și batjocorit înainte de răstignire (Matei 27:26-31), se poate identifica cu durerea și umilirea pe care le-a trăit ea. Slavă Domnului că președintele al-Sisi și-a exprimat public sprijinul față de Souad și întreaga comunitate creștină. Rugați-vă ca cei vinovați să fie trași la răspundere și justiția să își facă treaba.

Written by: admin

Rate it

Previous post

Știri

Creștinii pakistanezi părăsesc țara din cauza persecuțiilor

În jur de 4000 de creștini pakistanezi au fugit din calea hărțuirilor și a persecuțiilor la care erau supuși, căutând refugiu în Thailanda. Centrele de refugiați însă sunt murdare și neîncăpătoare, astfel că mulți copii și sugari se îmbolnăvesc. Mai mult decât atât, autoritățile îi tratează pe pakistanezi ca pe niște criminali și i-au închis deja pe câțiva bărbați în închisoarea din Bangkok, unde au fost rași pe cap, iar […]

todayJune 25, 2016 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%