Știri

Palatul regelui biblic Sanherib a fost descoperit sub mormântul proorocului Iona

todayMarch 12, 2017 1

Background
share close

ancient-palaceStrăvechiul palat al regelui asirian Sanherib, despre care se vorbeşte în Scriptură, a fost descoperit după ce luptători ai grupării teroriste Statul Islamic au distrus mormântul proorocului Iona care era aşezat chiar în vârful palatului.

Pe măsură ce gruparea Statul Islamic este forţată să părăsească teritoriile din Irak şi Siria pe care le-au controlat începând cu anul 2014, arheologii au făcut noi descoperiri. Se crede că militanţii Statului Islamic au jefuit mai multe morminte antice şi zone arheologice în încercarea de a aduna cât mai multe obiecte de valoare pentru a le vinde pe piaţa neagră pentru a-şi finanţa operaţiunile teroriste.

“Pot doar să-mi imaginez cât de mult Daesh (ntr. un alt nume al Statului Islamic) au scos la suprafaţă înaintea noastră”, a spus arheologul Layla Salih ziarului The Telegraph.

“Credem că au luat foarte multe artefacte, precum ceramică sau obiecte de mici dimensiuni , pe care le-au vândut. Dar ceea ce au lăsat în urmă va fi studiat şi ne va ajuta să ne lărgim cunoştinţele despre perioada antică.”, a adăugat Salih.

Palatul regelui Sanherib datează din secolul VII înainte de Hristos. Regele asirian este amintit în Biblie în 2 Cronici 32:1 care spune: ”După aceste lucruri şi după aceste fapte de credincioşie, a venit Sanherib, împăratul Asiriei, care a pătruns în Iuda şi a împresurat cetăţile întărite, cu gând să pună mâna pe ele.”

Regele Ezechia s-a încrezut în Domnul să izbăvească Israelul de Sanherib şi armata acestuia. Puteţi citi despre aceasta în 2 Cronici 32 sau 2 Regi 18-19.

În acelaşi loc cu palatul, arheologii au descoperit mai multe sculpturi în piatră ale unei zeităţi asiriene, precum şi inscripţii cuneiforme despre un alt rege asirian Esar-Hadon, care a reconstruit palatul zidit de Sanherib.

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteras

Written by: admin

Rate it

Previous post

Știri

Autorităţile au demolat două biserici „ilegale” în Nigeria

În 11 ianuarie, autoritățile au demolat două biserici din statul Jigawa, nordul Nigeriei, pretinzând că acestea au fost construite ilegal într-o zonă rezidențială. Însă bisericile sunt acolo de 17 ani, iar moscheile construite în aceeași zonă nu au fost demolate. Demolările nu au fost anunțate prin nicio înștiințare oficială, iar în timpul demolării au fost distruse și casele care erau lipite de biserică, relatează Fondul Barnabas. Liderii bisericii sunt îngrijorați […]

todayMarch 12, 2017

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%